Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς, στον 3ο γύρο του Roland Garros (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιούνιος 2, 2021 - 8:22μμ
Εντυπωσιακός ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετρήθηκε με τον Πέδρο Μαρτίνεθ για τον 2ο γύρο του Roland Garros, με τον Ελληνα πρωταθλητή να επικρατεί με 3-0 σετ και να προκρίνεται στον τρίτο γύρο του θεσμού, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζον Ίσνερ.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε πολύ καλά στο πρώτο σετ, καθώς ο νο103 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρτίνεθ, του έβαλε δύσκολα, κερδίζοντας προσωρινά στο Game (3-2), ωστόσο στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς εμφάνισε προοδευτικά σημάδια κυριαρχίας και πήρε το πρώτο σετ.

Μάλιστα ο Έλληνας τενίστας έσπασε αρκετά break points του Μαρτίνεθ, παίρνοντάς τα με σχετική ευκολία, όπως στο τρίτο Game, όπου με δύο διαδοχικούς άσους αρχικά πήρε το πλεονέκτημα και ύστερα το Game με γρήγορο πόντο.

Στο δεύτερο σετ ο Μαρτίνεθ μπήκε και πάλι πιο δυνατά, παίρνοντας τα πρώτα δύο games, ωστόσο ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα. Όταν ήταν η σειρά του Έλληνα τενίστα να σερβίρει δεν δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο να πάρει το Game, όμως όταν σέρβιρε ο Μαρτίνεθ τα Games ήταν πιο αμφίρροπα.

Στο πέμπτο Game το οποίο ήταν και το πιο αμφίρροπο της αναμέτρησης, οι δύο τενίστες προσέφεραν θέαμα στο κοινό, παίρνοντας εξαιρετικούς πόντους, ωστόσο ο Μαρτίνεθ ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος.

Στο ένατο Game στο οποίο ήταν η σειρά του Ισπανού τενίστα να σερβίρει και ενώ το σκορ ήταν στο 4-4, ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4, εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του Μαρτίνεθ, ο οποίος μέχρι το 4-4 ανταπεξέλθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι του Έλληνα τενίστα.

Όμως ο Τσιτσιπάς, όντας πολύ ψύχραιμος, κατάφερε να πάρει τα δύο τελευταία Games και το δεύτερο σετ με (6-4).

Το τρίτο σετ ήταν το πιο εύκολο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αυτή τη φορά μπήκε από νωρίς δυνατά για να το καθαρίσει.

Αφού πήρε προβάδισμα με 4-1 στα Game, ο Μαρτίνεθ μείωσε σε 4-2, κόβοντας το σερί του Έλληνα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τέλος επικράτησε στο τρίτο σετ με 6-3, όπως και στο πρώτο, συνεχίζοντας την πορεία του στο Roland Garros.

Υποστήριξη: SilkTech