«Αιώνιοι» στο Καραϊσκάκη, ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Κυριακή, Νοέμβριος 11, 2018 - 2:42μμ

Το κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Super League.

Το «ντέρμπι αιωνίων» είναι η κορωνίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το σημαντικότερο ματς της χρονιάς, ανεξαρτήτως αγωνιστική ή άλλης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι.

Εφέτος, οι δύο «μονομάχοι», διάγουν βίους αντίθετους, δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, μετά την διοικητική κρίση των τελευταίων μηνών.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει ουσία στο παιχνίδι του και να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, στηρίζεται σε νέα παιδιά που έχουν κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα.

Μάλιστα, αυτό το στοιχείο, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση του ντέρμπι, καθώς οι πιτσιρικάδες του Έλληνα τεχνικού, συνδυάζουν τον ενθουσιασμό και το ταλέντο, απαλλαγμένοι ταυτόχρονα από την «υποχρέωση» για νίκη και διάκριση.

Αντιθέτως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, θα έχουν το άγχος της νίκης, καθώς με άλλο αποτέλεσμα, θα απομακρυνθούν από την κορυφή.

Εκεί, όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τον Παναιτωλικό και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη. Ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα ηρεμήσουν τα πράγματα στην Τούμπα μετά τις δύο ήττες από την Βίντι για το Europa League.

Σπουδαίο και ιδιαιτέρως σημαντικό ματς θα γίνει και στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί -και πάλι μετά τον αγώνα με τον Άρη, χωρίς τους φιλάθλους της, τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες παραμένουν αήττητοι και θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την Ένωση.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, θέλουν ν΄ αφήσουν πίσω τους τις τέσσερις ήττες στο Champions League και με νίκη να μειώσουν στον έναν βαθμό την διαφορά από τον Ατρόμητο και φυσικά να παραμείνουν σε «τροχιά τίτλου».

Το σημερινό πρόγραμμα

15:00 ΑΕΚ-Ατρόμητος               NOVA

17:15 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός           NOVA

19:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης      ΕΡΤ

19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός     NOVA

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech