Αγκαλιά με το μετάλλιο οι Έφηβοι του Προμηθέα - Βλέπουν μέχρι και κορυφή

Σάββατο, Αύγουστος 28, 2021 - 9:32μμ

Συνέχισαν να γράφουν ιστορία τα τμήματα υποδομής του Προμηθέα, καθώς οι Έφηβοι της ομάδας είναι αγκαλιά με μία θέση στο βάθρο του αντίστοιχου Πανελλήνιου πρωταθλήματος, με νίκη 75-31 επί των Φαναριών Νάξου για την 4η και προτελευταία αγωνιστική του Final-6.

Οι Προμηθείς αγωνίζονται αύριο Κυριακή (29/8, 16:00) με την ΔΕΚΑ του Χατζηβρέτα και με νίκη μπορούν να κατακτήσουν μέχρι και το πρωτάθλημα, την ώρα που η τύχη δεν είναι στα δικά τους χέρι και με πιθανότερη κατάληξή τους την ιδιαίτερα τιμητική δεύτερη θέση!

Τα δεκάλεπτα: 15-5, 33-15, 60-26, 75-31

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες και με τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων να είναι εμφανής, ο Προμηθέας επικράτησε του ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου (75-31) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Αυτή ήταν η τρίτη σε τέσσερις αγώνες για τους Αχαιούς, οι οποίοι βρίσκονται «αγκαλιά» με ένα μετάλλιο, ενώ διατηρήθηκαν ακέραιες οι ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση της διοργάνωσης. Τα πάντα θα κριθούν στα αυριανή τελευταία αγωνιστική ημέρα, όπου οι «Προμηθείς» θέλουν μόνο νίκη επί της ΔΕΚΑ και νίκη του Περιστερίου επί του Ολυμπιακού από 6 έως 12 πόντους διαφορά, για να κατακτήσουν το «χρυσό». Στις 13:00 το μεσημέρι ο τελευταίος αγώνας των Εφήβων του Παπαδόπουλου, οι οποίοι θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής των Πατρινών επέλεξε τους Μπαζίνα, Κουρέπη, Γεωργίου, Καλλιακούδα και Καναβό για την αρχική πεντάδα. To ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες…μαγκωμένες επιθετικά, με τον Προμηθέα να αστοχεί σε αρκετά σουτ από την περιφέρεια και να παίρνει πρώτη φορά προβάδισμα μετά από 4 αγωνιστικά λεπτά, με όμορφο καλάθι του Καλλιακούδα (4-2 στο 4’). Παρά την επιθετική δυστοκία, ο Προμηθέας είχε φροντίσει ταυτόχρονα να ορθώσει ένα «τείχος» αμυντικά, με αποτέλεσμα τα Φανάρια να βρίσκουν στόχο εντός παιδιάς για πρώτη φορά στο 7ο λεπτό, με τρίποντο του Βόμβα (8-5 στο 7’). Έκτοτε οι Πατρινοί πάτησαν «γκάζι» και με καλάθια από Λάγιο, Κουρέπη και Καναβό πραγματοποίησαν ένα σερί 7-0, για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (15-5).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες μπήκαν πιο «ζωηρά» με καλάθια εκατέρωθεν. Ο Προμηθέας χωρίς να πιάσει πολύ υψηλή απόδοση κατάφερε να αποσπαστεί με 13 πόντους ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου, με τρίποντο του Κολιού και lay up του Πλώτα (25-12 στο 15’). Οι Νησιώτες προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο ένα καλό τελευταίο δίλεπτο στο πρώτο μέρος αρκούσε στον Προμηθέα να «εκτοξεύσει» τη διαφορά στους 18 (33-15), με τον Οικονομίδη να ηγείται σε εκείνο το σημείο στο σκοράρισμα και την άμυνα να…δαγκώνει τον αντίπαλο. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Προμηθέας έφτασε για πρώτη φορά στο +20 (35-15 στο 21’) με πολύ όμορφη ομαδική συνεργασία, που κατέληξε σε ένα υπόγειο lay up του Γοργότση. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν σε εκείνο το σημείο να εφαρμόζουν ένα zone press που απέφερε κλεψίματα και εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Γοργότση και Κολιό να στέλνουν την αρμάδα του Παπαδόπουλου στο +29, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς (48-19 στο 24’). Με τον χρόνο να κυλάει, οι Πατρινοί άλλοτε ανέβαζαν στροφές, άλλοτε κατέβαζαν τον…διακόπτη, κάνοντας και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων εν όψει του αυριανού αγώνα. Ένα μικρό limit up έγινε προς το τέλος του δεκαλέπτου, με Κολιό και Γεωργίου να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ στο +34 (56-22 στο 29’). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με όμορφη ατομική ενέργεια του Λάγιου (60-26).

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η έκταση του σκορ δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης του νικητή, ενώ ο coach Παπαδόπουλος δοκίμασε νέα σχήματα πριν το παιχνίδι με τη ΔΕΚΑ. Με βολές του Καναβού οι «Προμηθείς» έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 40 (70-29 στο 34’). Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε αρκετά άναρχο, το θέαμα ήταν πολύ μέτριο. Το…κερασάκι στην τούρτα έβαλα για τον Προμηθέα ο Κουρέπης με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο, με το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 75-31, που σηματοδότησε την 3η νίκη στη διοργάνωση για τους Πατρινούς.

Υποστήριξη: SilkTech