"Άφησες πίσω πόνο και δάκρυα"... Λουλούδια και κεριά για τον Γιώργο Μασούρα

Τρίτη, Μάρτιος 14, 2023 - 12:48μμ
Αδιανόητη τραγωδία

Κεριά, λουλούδια, ένα συγκινητικό σημείωμα, προσωπικά αντικείμενα... πάνω στην μοιραία κολώνα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου 26χρονου Γιώργου Μασούρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το άγγελμα του θανάτου του νέου βύθισε στο πένθος τους γονείς του Σπύρο και Κυπαρισσία, τα αδέλφια του Ευάγγελο και Νικόλαο,  στενούς συγγενείς και φίλους, ενώ άπλωσε ένα πέπλο θλίψης σε όλη την τοπική κοινωνία -ιδίως στην αθλητική κοινότητα- που θρηνεί μία ακόμα άδικη απώλεια στην άσφαλτο.

Στην κολώνα που του στέρησε τη ζωή είναι τώρα τυλιγμένο ένα κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας, της Παναχαϊκής, και κόκκινα τριαντάφυλλα.

Το σημείωμα ενός φίλου φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Η ΚΗΔΕΙΑ

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 12μμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, θα τελεστεί η κηδεία του 27χρονου, Γιώργου Μασούρα, που σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο.

Η μηχανή που οδηγούσε επί της οδού Κορίνθου, στο ύψος της Καρόλου, εξετράπη της πορείας της και καρφώθηκε σε κολώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και λίγη ώρα μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το νήμα της ζωής του κόπηκε απρόσμενα και αναπάντεχα στην κεντρική λεωφόρο της Πάτρας, στην οδό Κορίνθου, την ώρα που ο άτυχος Γιώργος Μασούρας επέστρεφε στο σπίτι του.

Έμελλε, όμως, να μην προλάβει καθώς ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι λίγο πριν την οδό Καρόλου. Με τους φίλους του είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης, δημιουργώντας την καντίνα στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου κάνοντας όνειρα για το μέλλον του.

Χθες τα ξημερώματα έμελλε να ήταν η τελευταία βάρδια που θα έκανε στην επιχείρησή του. Πήρε τη μηχανή του για να επιστρέψει στο σπίτι του, όμως, τελικά ο προορισμός του ήταν για το ταξίδι προς τα ουράνια.

Η απώλεια του 26χρονου συντάραξε τους γονείς του Σπύρο και Κυπαρισσία, τα αδέλφια του Ευάγγελο και Νικόλαο και βύθισε στο βαρύτατο πένθος στενούς συγγενείς και φίλους, ενώ προκάλεσε απέραντη θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία -ιδίως δε στην αθλητική κοινότητα της περιοχής- που θρηνεί μία ακόμα άδικη απώλεια στην άσφαλτο.

«Ήμουν στο γραφείο μου από τις 4:10 και ξαφνικά λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Βγήκα έξω και είδα την σοκαριστική εικόνα. Τη μηχανή να έχει ανατραπεί και το παλικάρι μπρούμυτα στην άσφαλτο. Ειδοποίησα άμεσα το ΕΚΑΒ και με θλίψη ενημερώθηκα πως ο νεαρός δεν τα κατάφερε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την απώλεια», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Αχαϊκές Ταχυμεταφορές Γιάννης Σπυρόπουλος στην εφημερίδα «Γνώμη». Ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ όταν αντίκρισε τον άτυχο δικυκλιστή τραυματισμένο.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης και κλιμάκιο αξιωματικών της Τροχαίας που διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

TO ΣΧΟΛΕΙΟ

Συλληπητήρια ανακοίνωση για τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Μασούρα εξέδωσε το 6ο Λύκειο της Πάτρας. Ο νεαρός ήταν μαθητής του σχολείου το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Θερμά συλλυπητήρια για τον μαθητή μας
Σύσσωμος ο Σύλλογος του 6ου ΓΕΛ Πάτρας εκφράζει τα βαθιά και θερμά συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας Γιώργου Μασούρα, απόφοιτου του σχολείου μας. Εύχεται στην οικογένειά του δύναμη και υγεία. Να είναι καλά, να τον θυμούνται και να μην χάσουν την πίστη τους στη ζωή.
Με ιδιαίτερη θλίψη για το απρόσμενο γεγονός
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΓΕΛ Πάτρας"
Ο Διευθυντής
Νικόλαος Αντωνάκος

Η ΚΗΔΕΙΑ

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 26χρονου Γιώργου Μασούρα σε τροχαίο στην οδό Κορίνθου τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου στην Πάτρα.

Ο Γιώργος κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών. Παρόντες στο τελευταίο αντίο συγγενείς και πολλοί φίλοι του από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και των προσκόπων.

Η μηχανή του άτυχου νέου, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες καρφώθηκε σε κολώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και λίγη ώρα μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Γιώργος ήταν αδερφός του πρώην ποδοσφαιριστή του Δαβουρλή Κ92 και της Παναχαϊκής και νύν της Ζακύνθου Νίκου Μασούρα, αλλά και του φυσιοθεραπευτή του Απόλλωνα Πατρών Άγγελου Μασούρα.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο γρήγορα και ξαφνικά.

Ήταν αγαπητός και κοινωνικά δραστήριος. Ήταν Πρόσκοπος και αρχηγός του  δευτέρου Συστήματος Προσκόπων της Πάτρας.

Μάλιστα κορίτσια από το δεύτερο σύστημα Προσκόπων κάθονταν την Τρίτη στο πεζοδρόμιο με τα κεφάλια τους σκυφτά, θρηνώντας απαρηγόρητα το χαμό του ανθρώπου που όπως λένε «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου».

Στον τόπο του δυστυχήματος έχουν αφήσει λουλούδια, κεριά, σημειώματα

Υποστήριξη: SilkTech