ΑΦΙΕΡΩΜΑ Διονύσης Καραγκιοζόπουλος: "Η Πάτρα μας έδωσε φτερά"

Δευτέρα, Αύγουστος 12, 2019 - 12:03μμ

Ενας από τους αθλητές που είχε διπλή αγωνία προτού διεξαχθεί το Final-4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball στην Πάτρα ήταν ο Διονύσης Καραγκιοζόπουλος.

Οι λόγοι είναι προφανείς: o 23χρονος διεθνής specialist του Απόλλωνα Καλαμαριάς ήθελε αφενός να πετύχει μια διάκριση με την ομάδα του και αφετέρου να πάρει γεύση ενόψει των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31Αυγούστου.

Η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στη διοργάνωση που διεξήχθη στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Beach Volleyball στο Φάληρο.

«Η Πάτρα μας φιλοξένησε για πρώτη φορά και η διοργάνωση ήταν πραγματικά άψογη, χωρίς κανένα ψεγάδι. Δεν περιμέναμε να έρθουν τόσοι φίλαθλοι και εντυπωσιάσθηκα επειδή στους τελικούς του Σαββάτου οι εξέδρες ήταν σχεδόν γεμάτες και ο κόσμος δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα» τόνισε ο Καραγκιοζόπουλος, o οποίος παράλληλα παίζει και Handball σάλας και μάλιστα εφέτος μεταγράφηκε από τον ΠΑΟΚ στον Φίλιππο Βεροίας. «Στ' αλήθεια δεν περιμέναμε αυτή την εικόνα διότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που παίξαμε στο Φάληρο, το γήπεδο δεν είχε τόσο κόσμο και η παρουσία του τώρα μας έδωσε φτερά».

Στην Πάτρα οι Θεσσαλονικείς κατέλαβαν την τρίτη θέση, καθώς στον ημιτελικό ηττήθηκαν από τον Ολύμπιο Δία Ασπροπύργου στη διαδικασία του shoot out, ενώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο επιβλήθηκαν του Απόλλωνα Σταυρούπολης. «Μπορεί να μην προκριθήκαμε στον μεγάλο τελικό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία μας. Είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα και όλη η προσπάθεια μας έχει πολλές δυσκολίες, διότι οι αθλητές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων που απαιτούνται» τονίζει ο Καραγκιοζόπουλος. «Πάνω απ' όλα όμως αγαπάμε το άθλημα μας, αφιερώνουμε πολύ χρόνο και το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Τα περισσότερα παιδιά που έπαιξαν στο Final-4 θα επιστρέψουν στην Πάτρα με την Εθνική ομάδα, οπότε θα είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις συνθήκες».

Ο Διονύσης Καραγκιοζόπουλος ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος μετά τον προπέρσινο σοβαρό τραυματισμό του (ολική ρήξη χιαστών συνδέσμων) αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας Βeach Ηandball που θα λάβει μέρος στη Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. «Η ομάδα μας είναι νεανική, όλοι έχουμε μεγάλη όρεξη στην προετοιμασία μας και φιλοδοξούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παίξαμε κάποια φιλικά ματς με την Εθνική Κύπρου και όσο περνούν οι μέρες θα βελτιώνουμε την εικόνα μας».

Η αυλαία της «Πάτρα 2019» ανοίγει σε 14 ημέρες και ο specialist της ελληνικής ομάδας ανυπομονεί να ξαναπατήσει την άμμο στην εγκατάσταση «Άρτεμις» και να δώσει την καλύτερο εαυτό του. «Αυτές τις δυο ημέρες η Πάτρα αγκάλιασε το Βeach Handball και εφόσον ο κόσμος είναι μαζί μας και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, τότε δεν φοβόμαστε τίποτα. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και είμαι σίγουρος ότι και από οργανωτικής πλευράς θα κυλήσουν όλα τέλεια. Ο στόχος μας βεβαίως είναι να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν χώρες που εκπροσωπούν μεγάλες σχολές στο Handball και στο Beach Handball, όπως η Κροατία και η Πορτογαλία, αλλά αισιοδοξώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

Υποστήριξη: SilkTech