ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (BINTEO)

Δευτέρα, Νοέμβριος 22, 2021 - 12:05μμ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Ντερμπάρα από τις λίγες στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικηφόρα με το χορταστικό 2-3 και να παίρνει διαφορά έξι βαθμών στην κορυφή. Ο Αγκιμπού Καμαρά με μια γκολάρα έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ μόλις στο 2', με τον συνήθη ύποπτο Αραούχο να απαντάει στο 15' και τον Ελ Αραμπί να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τους ερυθρόλευκους στο 35'. Ο Μαροκινός με δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 70' έδωσε σαφέστατο προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό, ο οποίος φρόντισε να την κρατήσει παρά τη μείωση του σκορ και πάλι από τον Αραούχο στο 79'. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε η ΑΕΚ, φωνάζοντας για πέναλτι του Μασούρα στον Βράνιες πριν το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων.

Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Μαρτίνς

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην ΑΕΚ επέλεξε τα αναμενόμενα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, δεξιά στην άμυνα ο Μισελέν ξεκίνησε αντί του Ρότα, αριστερά ο Μοχαμαντί και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής ο Βράνιες με τον Μήτογλου. Στον άξονα οι Σιμάνσκι και Σιμόες με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο στο 4-2-3-1. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία να πηγαίνει στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο. Για τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε ανάλογο σχηματισμό αφήνοντας στον πάγκο τον Γκάρι Ροντρίγκες και ξεκινώντας τον Ονιεκούρου στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο τον Μασούρα. Στην κορυφή ήταν φυσικά ο Ελ Αραμπί. Στα μετόπισθεν ο Βατσλίκ ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Λαλά από αριστερά προς τα δεξιά και στον άξονα οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και μπροστά τους ο Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Καμαρά με σουτάρα έβαλε από τα... αποδυτήρια τον Ολυμπιακό μπροστά

Το ντέρμπι ήταν συναρπαστικό από τα πρώτα του λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα από το κεφάλι του Παπασταθόπουλου έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με τη μία έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ, με την μπάλα να αλλοιώνεται στο κεφάλι του Σιμόες και να καρφώνεται στο παραθυράκι του Στάνκοβιτς για το 0-1.

Απάντησε ο... συνήθης ύποπτος Αραούχο

Το προβάδισμα των ερυθρόλευκων επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε ασύνδετη, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από την αριστερή πτέρυγα. Τελικώς όμως η ισοφάριση της Ένωσης ήρθε από τη δεξιά πλευρά. Στο 15' ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα, ο Βατσλίκ έκανε κακή έξοδο και ο Αραούχο επιβεβαίωσε την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει στα ντέρμπι και με κεφαλιά έκανε το 1-1.Οι παίκτες του Μαρτίνς δοκίμαζαν να απειλήσουν την ΑΕΚ κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όπως αυτό στο 23' από τον Λαλά μετά από στρώσιμο του Μασούρα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το ματς είχε ρυθμό και ήταν ισορροπημένο με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με την ΑΕΚ να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη στιγμή.

Ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» για το 1-2

Στο 35' ωστόσο ο Ολυμπιακός χτύπησε για δεύτερη φορά παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ της ΑΕΚ. Μετά το γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μασούρας έσπρωξε τον Βράνιες και οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Βερίσιμο δεν έδειξε κάτι με το παιχνίδι να συνεχίζεται. Ο Λαλά έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί που καλυπτόταν από τον Μισελέν μπήκε προς τα μέσα, ντρίμπλαρε τον Γάλλο μπακ και πλάσαρε τον Στάνκοβιτς γράφοντας το 1-2.

Η ΑΕΚ είχε τελικές, αλλά δεν τις αξιοποιούσε

Ο Γιαννίκης με την έναρξη του δευτέρου μέρους προχώρησε σε αλλαγή αντικαθιστώντας τον Λιβάι Γκαρσία με τον Άμραμπατ και την Ένωση να έχει δύο σουτ από Μοχαμαντί και Μάνταλο, τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ο Ολυμπιακός απάντησε στις προσπάθειες της ΑΕΚ με τον Μασούρα στο 52', ο οποίος έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής με τον Στάνκοβιτς να το βγάζει στη γωνία.Ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στην ΑΕΚ, η οποία ωστόσο δεν το εκμεταλλευόταν, αν και στο 62' είχε μια καλή στιγμή όταν ο Αραούχο κέρδισε τη διεκδίκηση με τον Παπασταθόπουλο και τροφοδότησε τον Άμραμπατ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Μάλιστα ο Μαροκινός δύο λεπτά αργότερα με ένα γυριστό προσπάθησε να νικήσει τον Βατσλίκ, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα. Ο Μαρτίνς θέλοντας να «δέσει» τον άξονά του πέρασε τον Μπουχαλάκη αντί του Ονιεκούρου, βλέποντας την ΑΕΚ να έχει τελικές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κάτι που οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να εκμεταλλευτούν.

«Δώρο» του Μοχαμαντί στον Ελ Αραμπί για το 1-3

Στο το 70' ο Μοχαμαντί έκανε μια απρόσεκτη πάσα προς τα πίσω, τροφοδοτώντας τον Ελ Αραμπί, ο οποίος πέρασε και τον Στάνκοβιτς πλασάροντας στα δίχτυα για το 1-3. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα και από ένα τέταρτο γκολ. Ο Καμαρά είδε αρχικά το σουτ που επιχείρησε να αποκρούει ο Στάνκοβιτς και τη δεύτερη προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Αυστριακού γκολκίπερ.

Γκολάρα Αραούχο που έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ΑΕΚ

Ο Γιαννίκης με την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα προχώρησε τέσσερα λεπτά αργότερα σε τριπλή αλλαγή με τους Γέβτιτς, Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ να περνούν στις θέσεις των Σιμάνσκι, Μοχαμαντί και Τσούμπερ. Και η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 79' με μια γκολάρα του Αραούχο. Η πίεση ψηλά βοήθησε την Ένωση να ανακτήσει την κατοχή, ο Ανσαριφάρντ σέντραρε και ο Αραούχο με μια σουτάρα στην κίνηση νίκησε τον Βατσλίκ για το 2-3, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Το ντέρμπι είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό και τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία φεύγοντας στην αντεπίθεση, αλλά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πάσα του Αγκιμπού Καμαρά χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει το τρίτο γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με τον Ολυμπιακό να φεύγει από το ΟΑΚΑ με ένα μεγάλο διπλό που τον φέρνει στο +6 στην κορυφή.

MVP: Ο Ελ Αραμπί με τα δύο γκολ που σημείωσε έβαλε τη σφραγίδα του στο ντέρμπι και στη νίκη του Ολυμπιακού.

Στο ύψος τους: Ο Σέρχιο Αραούχο επιβεβαίωσε ότι έχει τον τρόπο κόντρα στον Ολυμπιακό, σκοράροντας τα δύο τέρματα της ΑΕΚ. Ο Αγκιμπού Καμαρά για την γκολάρα με την οποία άνοιξε το σκορ και για τη γενικότερη ενέργεια που έδινε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μπαίνει επίσης στους διακριθέντες του ντέρμπι.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα από τον Λιβάι Γκαρσία και σωστά ο Γιαννίκης προχώρησε στην αντικατάστασή του με τον Άμραμπατ με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Ένωση πάντως πλήρωσε τα φτηνά λάθη της ανασταλτικής της λειτουργίας για πολλοστή φορά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βατσλίκ στην κακή έξοδο στο γκολ του Αραούχο και ο Μοχαμαντί που «δώρισε» με την πάσα του το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στον Ελ Αραμπί.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία του Φάμπιο Βερίσιμο, αλλά και για την απόφαση του VARίστα Τιάγκο Μαρτίνς ζητώντας πέναλτι σε σπρώξιμο του Μασούρα στον Βράνιες δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ από τον Ελ Αραμπί. Ο Βερίσιμο δεν κλήθηκε στο VAR από τον Τιάγκο Μαρτίνς με την ΑΕΚ να έχει έντονα παράπονα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (74' Χατζισαφί), Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν, Σιμάνσκι (74' Γέβτιτς), Σιμόες (87' Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Τσούμπερ (74' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (46' Άμραμπατ), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (87' Μπα), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68' Μπουχαλάκης), Μασούρας (84' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (85' Τικίνιο)

Υποστήριξη: SilkTech