ΑΕ Έσπερος 2004: Η Δήμητρα Τόλια έγραψε την δική της ξεχωριστή ιστορία

Παρασκευή, Ιανουάριος 20, 2023 - 10:00πμ
Υπήρξε από τα πρώτα άτομα μαζί με τη Μαρία Χριστοπούλου και τη Γεωργία Καϊάφα (το θρυλικό αυτό τρίο) το οποίο συνέθεσε μία εκπληκτική ομάδα η οποία κατέκτησε υπό τις οδηγίες του Νίκου Κουβαρά τα πάντα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τόσο μέσα στο στάδιο όσο και στον ανώμαλο δρόμο

Ίσως η πλεον αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος της χρυσής γενιάς του συλλόγου μας να υπήρξε η μορφή της αθλήτριας του αφιερώματος, που έχει ξεκινήσει η ΑΕ Έσπερος 2004. "Η Δήμητρα Τόλια υπήρξε από τα πρώτα άτομα μαζί με τη Μαρία Χριστοπούλου και τη Γεωργία Καϊάφα (το θρυλικό αυτό τρίο) το οποίο συνέθεσε μία εκπληκτική ομάδα η οποία κατέκτησε υπό τις οδηγίες του Νίκου Κουβαρά τα πάντα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τόσο μέσα στο στάδιο όσο και στον ανώμαλο δρόμο.
Η Δήμητρα εντάχτηκε στο σύλλογο μας εντελώς τυχαία και αρχικά ήταν σχετικά αντίθετη με την ενασχόλησή της με το στίβο. Τελικά εντάχτηκε στις υποδομές του Έσπερου και με την επιμονή των γονιών της παρέμεινε στο στίβο για να γράψει και αυτή τη δική της ιστορία στον πατρινό αθλητισμό των αναπτυξιακών κατηγοριών, μέσω των επιτυχιών της.
Η ίδια ήδη στην κατηγορία των παγκορασίδων έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδος τοσο στα 1000μ όσο και στα 2000μ του ανωμάλου δρομου, ενώ την εκπληκτική πορεία συνέχισε κερδίζοντας νίκες ή μετάλλια σε όλες τις μορφές αγώνων, καθώς στην ηλικία των κορασίδων κατέκτησε τα πάντα στον ανώμαλο, το κλειστό και ανοικτό στίβο. Ήταν επίσης μέλος του συλλόγου που κατέκτησε βαθμολογικά το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και συνάμα την καλύτερη θέση στην ιστορία του σε συνολική αξιολόγηση.
Οι επιδόσεις της στις μεσαίες αποστάσεις ακόμα φιγουράρουν μέσα στις καλύτερες όλων των εποχων στις αναπτυξιακές κατηγορίες ενώ στην εποχή της κατείχε κάποια στιγμή και τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 3000μ.
Ή Δήμητρα όπως προαναφέρθηκε πιθανώς να υπήρξε η πλεον αντιπροσωπευτική μορφή αθλήτριας στη γενιά της. Μια κορυφαία αθλήτρια με μεγάλο ζήλο και πάθος για το άθλημα και αγάπη για τους συναθλητές της. Ήταν ο ορισμός του τα δίνω όλα σε κάθε αγώνα. Μια προσωπικότητα αφοσιωμένη που με σκληρή δουλειά πέτυχε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο κερδίζοντας ακόμα και την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων (παγκόσμια γυμνασιάδα), αλλά και να γίνει μέλος των εθνικών ομάδων.
Τις επιτυχίες της στο στίβο διαδέχτηκαν οι επιτυχίες και στη ζωή. Τελειώνοντας την αθλητική της καριέρα αποφοίτησε από τη γυμναστική ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε με επιτυχία στον κλάδο της αθλητικής επιστήμης. Σήμερα είναι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών που ήδη ο μεγαλύτερος ακολουθεί τ'αχναρια της από μικρή ηλικία" αναφέρει στην ανάρτησή της η ΑΕ Έσπερος 2004!

May be an image of 4 people and text

May be an image of 1 person and standing

May be an image of 3 people, people playing sport and stadium

Υποστήριξη: SilkTech