Αδειάζουν την Κελεσίδου κορυφαίοι Ελληνες αθλητές στίβου

Τετάρτη, Φεβρουάριος 17, 2021 - 2:06μμ

Στο πλευρό της Μαρίας Μπελιμπασάκη οι συναθλητές της, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Τασούλα Κελεσίδου!

Οι συναθλητές της Μαρίας, βλέποντας τις εξελίξεις, αποφάσισαν να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της με ξεκάθαρο τρόπο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν οι πατρινοί διεθνείς πρωταθλητές, Δέσποινα Μουρτά και Αγγελική Μακρή:

«Παρατηρώντας τις εξελίξεις πάνω στο θέμα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικοινωνία της κ. Κελεσίδου με την εκπρόσωπο μας και με αφορμή την διάσκεψη των αθλητών με την κ. Σακοράφα θα θέλαμε, ως συναθλητές της Μαρίας, να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το κοµµάτι που αφορά την εκλογή της Μαρίας ως εκπροσώπου μας. Βάσει νόµου, έπρεπε να έχουμε Σύλλογο ώστε να πραγματοποιηθούν εκλογές και εάν δεν υπήρχε Σύλλογος Θα έπρεπε η Ομοσπονδία να επιλέξει κάποιον εν ενεργεία αθλητή για αυτή την θέση. Η Ομοσπονδία θέλοντας να δώσει φωνή στους αθλητές, μας ζήτησε να ψηφίσουμε έναν προσωρινό εκπρόσωπο έως ότου κάνουμε Σύλλογο. Μετά από διαδικτυακή συνάντηση, επιλέξαμε ως προσωρινό εκπρόσωπο µας την Μαρία ενώ συστάθηκε και τριμελής επιτροπή που θα αναλάμβανε τις διαδικασίες για την συγκρότηση Συλλόγου.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ρόλος του εκπροσώπου είναι να µας ενημερώνει για οτιδήποτε µας αφορά. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Μαρία όταν µετά από αίτημα της κ. Σακοράφα να συνομιλήσει με εμάς, µας ενηµέρωσε για το πως και το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό. Εξάλλου, πριν από 1,5 μήνα όλοι οι αθλητές του στίβου αναρτήσαμε μια επιστολή που ουσιαστικά ζητούσε να έρθουν οι δύο κινήσεις που διεκδικούν την προεδρία του ΣΕΓΑΣ σε επαφή μαζί μας. Ελπίζουμε ότι έτσιγίνεται ξεκάθαρο πως όχι απλά η Μαρία δεν ανάγκασε κάποιον αλλά ήταν επιθυμία δικιά μας να έρθουμε σε επαφή και με τις δυο υποψήφιες προέδρους.
Έχουμε µπερδευτεί ως προς τις απόψεις και τις δηλώσεις της κ. Κελεσίδου. Στην αρχική της τοποθέτηση, η οποία «κατέβηκε» από το διαδίκτυο σε χρόνο dt, κάνει ξεκάθαρα προσωπική επίθεση στην Μαρία. Σαν αθλητές µας θλίβει και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στην Μαρία και οι υπαινιγμοί περί έλλειψης ήθους. Εμείς που γνωρίζουμε την Μαρία τόσα χρόνια και ως αθλήτρια και ως άνθρωπο έχουμε εικόνα για το ήθος της, την διαδρομή της και την προσωπικότητα της. Η Μαρία δεν είναι άνθρωπος που θα μας έλεγε ψέματα και ούτε χρειάζεται να μοιάσει σε κανέναν. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της Μαρίας και η προσωπική επίθεση, ειδικότερα με τον τρόπο που έγινε, µας προσβάλλει όλους και όχι μόνο την συναθλήτρια μας.
Επίσης απορίας άξιο είναι το ότι η κ. Κελεσίδου θεωρεί μια τηλεδιάσκεψη των αθλητών με την κ. Σακοράφα εμπλοκή στην διαδικασία των εκλογών. Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι αθλητές δεν επιθυμούμε να έχουμε ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Η δυνατότητα όμως να μοιραστούμε τα προβλήματα µας με υποψηφίους των εκλογών εκτός από αναγκαία και σημαντική είναι και άσχετη με την εκλογική διαδικασία. Αναρωτιόμαστε αν η κ. Κελεσίδου γνωρίζει ότι οι αθλητές δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Μάλιστα προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις, προτρέποντάς από την µια την αθλήτρια να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό ενώ παράλληλα δηλώνει ότι επικρότησε τον νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στο ΔΣ. Εμείς κ. Κελεσίδου θεωρούμε ότι ο Αθλητής πρέπει να είναι πολύπλευρος ως προσωπικότητα και να ασχολείται και με άλλα πράγματα εκτός από τον πρωταθλητισμό.
Θέλουμε ο εκπρόσωπος μας να έχει φωνή, κύρος και άποψη για τα ζητήματα της Ομοσπονδίας και όχι απλά να αποτελεί μια γλάστρα. Αφήσαμε τελευταίο το ότι στην αρχική της δήλωση θεώρησε δεδομένο ότι η Μαρία ηχογράφησε τη συνομιλία τους. Και αυτό γιατί το να κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία για ποινικά κολάσιμες πράξεις μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε βάρος σου. Και φυσικά είναι ποινικά επιλήψιμο. Ευτυχώς για την ίδια, στη δεύτερη δήλωσή της εξαφάνισε κάθε τέτοια αναφορά που έθιγε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της Μαρίας.
Απορίας άξιον παραμένει πώς το θεωρούσε τόσο βέβαιο και τόσο φυσιολογικό να έχει κάνει κάτι τέτοιο η Μαρία.
Πέρα από όλα αυτά εµείς οι αθλητές παραμένουµε συνεπείς σε όσα δηλώσαμε και είμαστε ανοικτοί για συζήτηση με όποιον το κρίνει ωφέλιμο, ειδικά από την στιγμή που διεκδικεί την προεδρεία της Ομοσπονδίας.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κάτωθι Πρωταθλητές:

Κατερίνα Στεφανίδη
Παναγιώτης Τριβυζάς
Νικολέτα Κυριακοπούλου
Θοδωρής Χρυσανθόπουλος
Μιλτιαδης Τεντόγλου
Δηµήτρης Τσίτσος
Ελένη Κλαούντια Πόλακ
Χρήστος Φραντζεσκάκης
Ελισάβετ Πεσιρίδου
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
Αναστασία Μαρινάκου
Γιάννης Νυφαντόπουλος
Παναγιώτα Τσινοπούλου
Κώστας Δουβαλίδης
Σωτήρης Γκαραγκάνης
Ραφαέλα Σπανουδάκη
Κρίστυ Αναγνωστοπούλου
Μιχάλης Αναστασάκης
Κορίνα Πολίτη
Κώστας Νάκος
Σοφία Υφαντίδου
Κωνσταντίνα Γιαννόπουλου
Ιωάννα Ζάκκα
Αγγελική Μακρή
Όλγα Φιάοκα
Μαρία Γάτου
Άννα Κιάφα
Κέλλυ Σαμάνη
Ολυμπία Καραγιάννη
Οδυσσέας Μουζενίδης
Έφη Κολοκυθά
Δέσποινα Μουρτά».

Υποστήριξη: SilkTech