Α1 ΕΣΚΑ-Η: Απονομή τίτλου ή παράταση στην Κεφαλλονιά

Τετάρτη, Ιούνιος 6, 2018 - 2:38μμ

Ξεκινάνε σήμερα οι τελικοί της Α1 ΕΣΚΑ-Η, οι πρώτοι Κεφαλλονίτικοι στην ιστορία της κατηγορίας. Ο ΑΣ Κεφαλλονιά υποδέχεται (18:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου τον ΝΕΟ Ληξουρίου.

Οι αντιπαλότητα των δύο πόλεων που κρατάει από τον 17ο αιώνα, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ιστορία και στην διεκδίκηση του κορυφαίου τροπαίου των ερασιτεχνικών κατηγοριών, με τον νικητή να παίρνει και το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Με τις ανακατατάξεις που φημολογούνται στις παραπάνω κατηγορίες βέβαια, φαντάζει αρκετά πιθανό να ανεβούν και οι δύο ομάδες του νησιού στην τελευταία Εθνική κατηγορία.

Η Κεφαλλονιά με την εντυπωσιακή της πορεία στην κανονική διάρκεια, όπου γνώρισε μόνο δύο ήττες, έχει σαφέστατο προβάδισμα για τον τίτλο, καθώς προηγείται με 2-0 νίκες του Ληξουρίου και μπορεί μέχρι και σήμερα να τελειώσει το πρωτάθλημα με ενδεχόμενη νίκη της.

Οι νεοφώτιστοι από την άλλη πλευρά έχουν ένα βουνό να ανέβουν για να κατακτήσουν τον τίτλο, καθώς πρέπει να πετύχουν 3 συνεχόμενες νίκες και με μειονέκτημα έδρας. Δηλαδή θα πρέπει να κερδίσουν 2 φορές μέσα στο Αργοστόλι και να κρατήσουν και την έδρα τους.

Η σεζόν πάντως για το Ληξούρι κρίνεται ήδη επιτυχημένη, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα της Α1 ΕΣΚΑ-Η που προκρίθηκε στον τελικό ερχόμενη από την Α2.

Ο πρώτος μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, αντί για τις 7 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ώστε να προλάβουν να επιστρέψουν οι διαιτητές και οι κομισάριοι.

Οι τελικοί

18:00 Κεφαλλονιά – Ληξούρι  (2-0)

Κυριακή 10 Ιουνίου

Ληξούρι – Κεφαλλονιά (αν χρειαστεί)

Τετάρτη 13 Ιουνίου

Κεφαλλονιά – Ληξούρι (αν χρειαστεί)

Υποστήριξη: SilkTech