9 στους 10 οδηγούς δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό το σήμα

Παρασκευή, Μάιος 12, 2023 - 10:00πμ
Για ποιον κίνδυνο μάς προειδοποιεί

Ακόμη και εκείνοι που παινεύονται γύρω από τις γνώσεις που κατέχουν σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα τα βρουν σκούρα με το συγκεκριμένη και γενικά άγνωστη πινακίδα.
Δεκάδες είναι οι διαφορετικές πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βρίσκονται στους δρόμους για να βοηθούν τους οδηγούς να κινηθούν χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με το νόμο ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.
Οι περισσότερες πινακίδες, τουλάχιστον οι πιο σημαντικές από αυτές, είναι γνωστές στην συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών στην Ελλάδα, ενώ κάποιες από αυτές, οι οποίες χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά είναι σε θέση να προβληματίσουν εκείνους που μπορεί και να έχουν να τις δουν από τότε που... έδωσαν για εξετάσεις.
Ανάμεσα σε αυτές τις πινακίδες μάλλον ξεχωρίζει αυτή που σας παραθέτουμε, η οποία αποτελεί πραγματική σπαζοκεφαλιά ακόμη και για εκείνους τους οδηγούς που κατά καιρούς «επισκέπτονται» τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να φρεσκάρουν ως όφειλαν την μνήμη τους. Τι είναι λοιπόν η πινακίδα που βλέπετε στις οθόνες σας;
Αρχικά το χρώμα της συγκεκριμένης πινακίδας, ο συνδυασμός του κόκκινου εξωτερικού πλαισίου με το κίτρινο εντός μας δείχνει ότι κατατάσσεται στα σήματα κυκλοφορίας αναγγελίας κινδύνου.
Οι παράλληλες γραμμές που απεικονίζονται από την μέση της πινακίδας και πάνω βρίσκονται εκεί για να υποδηλώσουν της μειωμένες συνθήκες ορατότητας και αυτός είναι και ο λόγος που κάτω αριστερά εμφανίζεται μισό αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη πινακίδα λοιπόν κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους όπου μπορεί να παρουσιαστεί κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς λόγω ομίχλης που παρουσιάζεται στην περιοχή ώστε αυτοί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και αν χρειαστεί να μειώσουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται. Ο κωδικός της είναι K -42.

Σχεδόν η ίδια με την ελληνική πινακίδα υιοθετήθηκε πρόσφατα και από τον ισπανικό ΚΟΚ, η οποία αντικατέστησε μια προηγούμενη που περισσότερο... μπέρδευε παρά ενημέρωνε τους οδηγούς για επικείμενο κίνδυνο.
Υποστήριξη: SilkTech