82χρονος παίζει beach volley σαν 20χρονος (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Αύγουστος 13, 2019 - 5:04μμ

Είναι 71, 78 ακόμη και 82 χρονών, αλλά παίζουν beach volley σαν 20χρονοι. Ο λόγος για μια σπάνια παρέα συνταξιούχων οι οποίοι κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο, δίνουν ραντεβού σε γνωστή κοσμική παραλία του Ρίου και κοντράρουν στα ίσια πολύ νεότερους στο beach volley, παίζοντας επι ώρες με δύναμη και πάθος κάτω από τον καυτό ήλιο. Το βόλεϋ και γενικότερα η άθληση είναι γι αυτούς τρόπος ζωής και τους αναζωογονεί... 

Νίκος Καλογεράτος 82 χρονών, Κώστας Παπαμικρός 71 χρονών, Κώστας Ασημακόπουλος, 78 χρονών, παίζουν beach volley σαν 20χρονοι. Τα τελευταία τουλάχιστον 23 χρόνια το ραντεβού είναι δεδομένο κάθε καλοκαίρι, ενώ την παρέα πλαισιώνουν και άλλοι, φίλοι και γνωστοί κάθε ηλικίας.

Στην φωτό φαίνονται απο αριστερα οι: Νίκος, Δημήτρης, Κώστας, Βασίλης, Λεωνίδας, Γιάννης, Γιώργος, Αντρέας, Κώστας

Κάνουν μπάνιο ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, ενώ το βόλλεϋ είναι στην ημερήσια διάταξη όταν το επιτρέπει ο καιρός. Σε συνεργασία και με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου Porto Rio φροντίζουν για την καλή κατάσταση του φιλέ και των γύρω χώρων. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να διαμορφώσουν τον χώρο του beach volley, έχουν αγοράσει δικό τους φιλέ, επισκευάζουν τους στίλους, τη διαγράμμιση, ακόμη και την άμμο στην περιοχή που παιζουν.

Ο Κώστας Ασημακόπουλος στα 78 του χρόνια παίζει πασαδόρος με άριστες επιδόσεις

Ο Δημήτρης στην οπισθοφυλακή, βγάζει τα.. "άπιαστα" παρά τα 73+ χρόνια του

Έρχονται στην παραλία με το ποδήλατο, παρά τα 70+ χρόνια τους. Κανείς τους δεν διαμαρτύρεται όσο δυνατό κι αν είναι το παιχνίδι. Βγάζουν άμυνες, καρφώνουν, και κάνουν έξυπνα περάσματα στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα όταν κερδίζουν κάποιο σετ η ατάκα τους είναι χαρακτηριστική. "Βρε, χάσατε απο τους κωλόγερους;"

Ο συντάκτης του άρθρου δίνει πάσα για καρφί

Ο 46χρονος Γιώργος Κολιόπουλος (από το Ροδον), λίγο πριν καρφώσει

Παίζουν δυνατά και έχουν αναπτύξει δυνατές φιλίες μεταξύ τους. Στο παιχνίδι δεν χαρίζονται! Μπορεί να τους ακούσει όλη η παραλία για ένα αμφισβητούμενο πόντο. Στόχος είναι η νίκη και μόνο αυτή!

Μόλις τελειώσει το παιχνίδι οι πλάκες πάνε κι έρχονται, ενώ η βουτιά στην θάλασσα είναι επιτακτική.

Οσοι τους βλέπουν στην παραλία πραγματικά τους καμαρώνουν. Είναι συνταξιούχοι και τον ελεύθερο χρόνο τους το αφιερώνουν στο beach volley. Κάθε χρόνο δηλώνουν ακούραστοι, υγιείς και έτοιμοι να τα δώσουν όλα κάτω απο το φιλέ.

Εμείς τι να πούμε; Ας φτάσουμε στα χρόνια τους κι ας κοιτάμε απο την.. κερκίδα!

 

* Του Γιάννη Πομώνη
Υποστήριξη: SilkTech