24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Δεύτερο μετάλλιο για τον Πατρινό Παναγιώτη Χιώνη

Δευτέρα, Μάιος 9, 2022 - 10:10πμ
Το πέμπτο για την ελληνική αποστολή

Ακόμη μια επιτυχία μετράει η ελληνική αποστολή στη μακρινή Βραζιλία, με τον Παναγιώτη Χιώνη να κατακτά το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, στην ποδηλασία, στο αγώνισμα των πόντων. Είναι το πέμπτο στο σύνολο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, την πρώτη εβδομάδα των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών.
Ο Πατρινός ποδηλάτης ξεκίνησε δυνατά, αλλά και πάλι στάθηκε άτυχος όχι μία αλλά δύο φορές, καθώς του πάνω που ήταν στους πρωτοπόρους, του βγήκε η αλυσίδα και έχασε χρόνο προσπαθώντας να μετριάσει το πρόβλημα.
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Χιώνης περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, τι έζησε μέσα στην κούρσα των πόντων, που διεξήχθη στην ίδια τοποθεσία που έγινε και το 1000άρι, αποδεικνύοντας πως του ταίριαζε η διαδρομή: «Ξεκίνησα δυνατά κερδίζοντας το πρώτο σπριντ και ήμουν δεύτερος στο δεύτερο σπριντ. Στα επόμενα πέντε σπριντ κατάφερα να μαζέψω από 1 με 2 πόντους, αλλά στη συνέχεια βγήκε η αλυσίδα από τους μπροστά δίσκους κάνοντας με να σταματήσω και χάνοντας χρόνο. Κατάφερα ξαναέπιασα το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά στα επόμενα σπριντ δεν μπορούσα να ακολουθήσω την πεντάδα, γιατί κόλλαγε η αλυσίδα στο πίσω μέρος του derailleur. Στη συνέχεια διαχειρίστηκα την κατάσταση γιατί ο στόχος ήταν ένας, να τερματίσω και τελικά κατάφερα και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο».
*Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ICSD) Βραζιλιάνος Γκουστάβο Περατζόλο.

 Χρ. Αλεξοπούλου: Συγχαρητήρια στη Νικολέττα και στον Παναγιώτη Χιώνη για τα Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησαν
Δύο σπουδαία Πατρινόπουλα μας γέμισαν χαρά και περηφάνια με τις διακρίσεις τους στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. Η Νικολέττα Χιώνη του Αιόλου Πατρών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και ο αδελφός της Παναγιώτης Χιώνης, κατακτώντας το χάλκινο στην ποδηλασία, είναι παραδείγματα δύναμης ψυχής και ευ αγωνίζεσθαι.
Θερμά συγχαρητήρια στους ίδιους, τους αθλητές και στους προπονητές τους, που πρόσθεσαν στην ελληνική αποστολή ακόμα δύο μετάλλια δίπλα στη γαλανόλευκη.

Υποστήριξη: SilkTech