1η Πανελλήνια συνδιάσκεψη ενώσεων και σωματείων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών

Τρίτη, Σεπτέμβριος 27, 2022 - 5:00μμ
Η φιλοσοφία τις κίνησης των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ακουμπά πλήρως στο ρητό που λέει η ισχύς εν τη ενώσει

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Palace η πρώτη πανελλήνια συνάντηση με συμμετοχή 140 συλλόγων παλαιμάχων από όλη την Ελλάδα. Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο της ένωσης Σωματείων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλονίκης κύριο Παπαδόπουλο Παναγιώτη.
Συντονιστής της συνάντησης ήταν ο παλαίμαχος Κος Παπαχαρίσης Γιώργος πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου.
Το μεγάλο θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία Ομοσπονδίας περιφερειακών ενώσεων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ελλάδος.
Πήραν το λόγο και μίλησαν κατά σειρά ο πρόεδρος της ένωσης Θεσσαλονίκης κύριος Παπαδόπουλος Παναγιώτης. Ο συντονιστής της συζήτησης Κος Γιώργος Παπαχαρίσης. Ο Αντιπρόεδρος της ένωσης παλαιμάχων Αθήνας κύριος Διαμαντής Παναγιώτης.
Ο πρόεδρος της ένωσης Πειραιά κ Κανέλλος Τσίρμπας. Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πάτρας κύριος Τάκης Λαμπρόπουλος. Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων Λάρισας κύριος Μανώλης Γαραζανάκης. Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων Καστοριάς κύριος Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Στο βήμα ανέβηκε και η Νομικός Σύμβουλος της ένωσης Θεσσαλονίκης Κυρία Μακεδονία Γκρέκου για νομικές συμβουλές.
Υπήρχε και διαδικτυακή σύνδεση με όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου εκανε πολύ σοβαρή και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του Βελγίου κ Χαράλαμπος Ξενογιάννης.
Όλες οι τοποθετήσεις έγιναν με σκοπό την οργάνωση των συλλόγων παλαιμάχων σε πρωτοβάθμιο δευτεροβάθμιο,και τριτοβάθμιο επίπεδο.
"Σκοπός των τοποθετήσεων ήταν να αποκτήσουμε φωνή,δικαιώματα ύπαρξης και αθλητική στέγη, όπου αυτό συνεπάγεται, οργάνωση πρώτα από όλα ,παιχνίδια με φιλανθρωπικό σκοπό, τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδος, ασφάλεια στα παιχνίδια, στην υγεία στην γνώση στην κοινωνική προσφορά σε ποδοσφαιρικούς κανόνες και στη νομιμότητα των συμμετεχόντων σωματείων-μελών.
Όλους τους κανόνες θα τους καθορίζει η ομοσπονδία η οποία μέσα από γενικές συνελεύσεις θα παίρνει αποφάσεις και θα τις προωθεί στην Πολιτεία.
Βλέποντας λοιπόν Η πολιτεία ότι υπάρχει ένα οργανωμένο κίνημα με πολλούς συμμετέχοντες, θα την οδηγήσει να δείξει εμπιστοσύνη και έτσι θα αναγνωρίσει την αθλητική μας ιδιότητα και θα μας δουν με πολιτική σκέψη επειδή είμαστε τουλάχιστον 15.000 παλαίμαχοι -οικογένειες που δραστηριοποιούμαστε στο κίνημα παλαιμάχων..
Συμφωνήσαμε λοιπόν να οργανώσουμε το κίνημα αυτό των παλαιμάχων με μία ένωση που θα την ονομάσουμε ομοσπονδία παλαιμάχων Ελλάδος.
Η ομοσπονδία Λοιπόν θα αποτελείται από πέντε τουλάχιστον ενώσεις θα έχει αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα και θα κάνει δύο γενικές συνελεύσεις τόν χρόνο θα έχει διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για όλα τα προβλήματα του κλάδου. Οι ενώσεις τώρα που θα αποτελούν το δευτεροβάθμιο όργανο των παλαιμάχων,
Θα αποτελούνται τουλάχιστον από 10 σωματεία-μέλη
Τα σωματεία-μέλη θα είναι το πρωτοβάθμιο όργανο και το ζωντανό κύτταρο των ενώσεων. Εννοείται ότι θα πρέπει να κάνουν εκλογές με νόμιμο τρόπο να αποκτήσουν ΑΦΜ καταστατικό και βιβλία επικυρωμένα από την περιφέρεια. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και προγράμματα που η ομοσπονδία θα φροντίσει να ενημερώνει και να υλοποιεί.
Η ομοσπονδία Λοιπόν θα αποκτήσει δύναμη και θα είναι εφικτή η απαίτησή μας να γραφτούμε στην αθλητική οικογένεια που λέγεται Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να απαιτήσουμε αναγνώριση. Γιατί πρέπει όλοι να σέβονται την ιστορία του ποδοσφαίρου. Και η ιστορία του ποδοσφαίρου είμαστε εμείς.
Οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη είναι όλες οργανωμένες με αυτόν τον τρόπο.
Πρέπει λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αποκτήσουμε στέγη, κύρος, αναγνώριση, οργάνωση, χρηματοδότηση, ασφάλεια, εκπαίδευση, περιφερειακά πρωταθλήματα, τουρνουά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και άλλα πολλά.
Η Επιτροπή (πενταμελής)που ψηφίστηκε από την συνδιάσκεψη να προχωρήσει σε ενέργειες
γιά την εξέλιξη και περαίωση του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος είναι.. Οι....
Πολύζος(Θεσσαλονίκη) Παπαχαρίσης(Αττική)
Γαραζανάκης(Κεντρική Ελλάδα)Εμανουηλίδης
(Δυτική Μακεδονία)Λαμπρόπουλος (Δυτική Ελλάδα,Πελοπόννησος)
Πάμε λοιπόν δυνατά ξεκινώντας από την οργάνωση των Σωματείων μας πρώτα από όλα και μετά όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η καταγραφή που έχουμε κάνει Εμείς στη νοτιοδυτική Ελλάδα δείχνει ότι μπορούμε άμεσα να κάνουμε μία ένωση επειδή υπάρχουν τουλάχιστον 12 σωματεία με καταστατικά και άλλα δέκα σωματεία τα οποία θα τα οργανώσουμε ταυτόχρονα ώστε να κάνουν εκλογές να αποκτήσουν καταστατικό και βιβλία ώστε να τυγχάνουν όλων των δικαιωμάτων που θα έχουμε όλοι μας. Έτσι λοιπόν θα πετύχουμε και την δεύτερη Ένωση.
Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα αλλά μέσα από οργανωτική δουλειά επιμονή και Αγάπη θα το πετύχουμε Καλή αρχή λοιπόν και καλή δύναμη σε όσους ασχοληθούν" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την πρώτη πανελλήνια συνάντηση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και οθόνη

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και οθόνη

Υποστήριξη: SilkTech