17 χρόνια κοροϊδίας για την Αγυιά (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Φεβρουάριος 4, 2020 - 6:03μμ

Με ανακούφιση άκουσαν οι Πατρινοί την υπόσχεση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την τύχη του πρώην κολυμβητηρίου στην Αγυιά.

Ο Λ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η ανάπλαση των εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που σήμερα συνιστούν εικόνα ντροπής στην είσοδο της πόλης.

Και μακάρι να γίνει πράξη η υπόσχεση του Υπουργού και να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την φαρσοκωμωδία που κρατάει 17 χρόνια, με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο των εκάστοτε κυβερνήσεων από το 2003 μέχρι σήμερα, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, μα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως το πάλαι ποτέ Εθνικό Αθλητικό Ναυτικό Κέντρο (ΕΑΝΚ) Πατρών είναι ιδιοκτησία της Γ.Γ. Αθλητισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Κυριακή 13 Ιουλίου 2003. Στο κολυμβητήριο της Αγυιάς ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα πόλο της Β' Εθνικής, με την τελική φάση που είχε ανατεθεί στην Πάτρα. Νωρίς το μεσημέρι (11π.μ.) διεξάγεται το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΠΑΘΑ Πάτρας και την Κοζάνη. Ο ΟΠΑΘΑ που είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στην Α2 Εθνική κερδίζει εύκολα με 14-9 την Κοζάνη και το πανηγύρι αρχίζει! Παίκτες, προπονητές και παράγοντες πέφτουν στο νερό για τους πανηγυρισμούς!

Το συγκεκριμένο ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έγινε στο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Ηταν η τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα για την περίοδο 2002-2003. Το κολυμβητήριο έκλεισε για την αναγκαία συντήρηση, όμως τέλη Αυγούστου, που έπρεπε να ανοίξει, δεν λειτούργησε.

Τα προβλήματα, οικονομική στενότητα, λάθος χειρισμοί, αδράνειες, ίσως δε και σκοπιμότες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για πάντα. Η καλύτερα να αφεθεί στην τύχη του. Να λεηλατηθεί, να καταρρεύσει, να μεταβληθεί, 17 χρόνια μετά σε σύγχρονο μνημείο βρομιάς και ντροπής για την πόλη και τους ιθύνοντες.

Και φυσικά το μεγάλο σκάνδαλο είναι πως επρόκειτο για ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά έργα. Το κολυμβητήριο της Αγυιάς είχε μόλις 20 χρόνια που λειτουργούσε το 2003 (σκεφθείτε πως το "Πεπανός" έχει φτάσει τα 20!).

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Τον Οκτώβρη του 2004 ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι οφείλονται για τις ζημιές που έγιναν στο κολυμβητήριο της Αγυιάς, που είναι δημόσια περιουσία (λεηλατήθηκε).

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ
Στο κολυμβητήριο της Αγυιάς έπρεπε να γίνουν μερικές απαραίτητες εργασίες για να γίνει πλήρως λειτουργικό. Αυτές, λόγω και του οικονομικού προβλήματος δεν έγιναν, αλλά δυστυχώς τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Αφημένο στην τύχη του, σχεδόν καταστράφηκε, αφού μπήκαν νερά στο μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα να καούν αντλίες, μηχανές και όλος σχεδόν ο εξοπλισμός του.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech